A blog elköltözött: http://mathbarbara.hu/iranytu-blog/

Az Ötödik Pillér

Költözés - Megújulás - IRánytű Blog

2017. április 24. - Bara17

Kedves Mindenki!

Az Ötödik Pillér Blog 2017. márciusával befejezte pályafutását - némi tavaszi megújuláson, ráncfelvarráson, név- és arculatváltáson átesve, IRánytű Blogként folytatódik.

A téma továbbra is az IR, PCOS, 4 pillér és komplex kezelés, babázás, tapasztalatok... de szívesen veszek tőletek is kérdéseket, javaslatokat, hogy miről olvasnátok szívesen.
Idő közben megszületett kisebbik lányom, így a kapacitásom még korlátozottabb, de igyekszem továbbra is hasznos infókat feltenni a blogra.

Az új posztokat már az új felületen találjátok: 
http://mathbarbara.hu/iranytu-blog/

Új FB profil is tartozik hozzá:
https://www.facebook.com/IRanytu.Blog/

Gyertek. :o)

Bara

 

8709914600_f394fcdf6a_o.jpg

Photo credit: Leo Reynolds via Visual Hunt / CC BY-NC-SA

 

Átköltöztetve

Ez az oldal át lett költöztetve ide.

PoCakOS Napló 7. rész

Még egyben, de már nagyon a finishben...

Hát eljutottunk idáig is: ma betöltöttük a 39. hetet, így minden valószínűség szerint ez az utolsó PoCakOS bejelentkezésem.. :o)

Igazság szerint már az ünnepek között is úgy álltunk, hogy nem tudtam, meddig húzzuk ki a frontok közepette, és múlt hét óta már a dokim szerint is “mindenórásak” vagyunk. De babóca egyelőre jól elvan odabent, mit nekünk hidegfront, melegfront, havazás, vagy telihold… sürgetni meg nem akarjuk.

 

Tovább

Ez az oldal át lett költöztetve, ide.

39.PNG

Kókusz-pussz

Avagy az IR-kompatibilis Bounty ízhatás... :o)

No és akkor még egy recept (már ha lehet ezt egyáltalán annak nevezni), csak hogy a beiglisütés után megmaradt tojásfehérje sorsát is elrendezzük... :o)
Nagyon finom, gyors (kell hozzá vagy 10 perc), minimál CH és még gluténmentes is...

 

Tovább

Ez az oldal át lett költöztetve, ide.

kokuszpussz.PNG

 

Vadkovász az IR étrendben

Manci története

Többen kérdeztétek az utóbbi időben, hogy mégis mi az, hogyan készül a vadkovász, amit használok. Bár eredetileg nem terveztem, de akkor kapjon egy külön posztot ő is. :o)

 

Tovább

Ez az oldal át lett költöztetve, ide.

 

mancikenyer.png

PoCakOS Napló 6. rész

3. trimeszter, avagy most már azért terhes vagyok...

Jó rég óta lógok nektek a folytatással - a hetek telnek, és most nézem, hogy jó ég, annak már majd’ 3 hónapja, hogy utoljára írtam a pocakról… Nos ennek oka egyfelől az idő hiány, másfelől hogy annyi minden történt, igazából a pocakosodás ment - hála az égnek - talán a legsimábban az utóbbi hónapokban.

Nade most pótolom kicsit a lemaradást. :o)

Tovább

Túrósbatyu

Szóval az úgy volt hogy...

Azt már említettem párszor, hogy nálunk intolerancia miatt a sütőélesztő nem játszik, a régi kovászomtól pedig jó pár hónapja már, hogy búcsút kellett vennem. Hónapok óta játszottam a gondolattal, hogy újat indítok - ezúttal egy kicsit jobban rákészültem és kiokosodtam a témában. Pár hete aztán bele is kezdtem, így mostanra már egész használható kis muníció van a hűtőben, ami ráadásul sokkal jobban működik, mint az elődje, én meg lelkesen próbálgatom az új lehetőségeket... Készült vele eddig kenyér, pizza, most pedig - mentendő a mindjárt lejárót - túróstáska.

 

Tovább

Ez az oldal át lett költöztetve, ide.

turosbatyu.png

Bara IR Nyelviskolája - 4. lecke - Ragozzunk!

Gyorsítsunk és lassítsunk szénhidrátokat...

Voltaképp egész jól állunk az alapokkal: az első leckében megnéztük az alapvető szabályokat, aztán folytattuk a három nagy étel csoporttal (gyors, lassú, nem számolom) és ezek segítségével már akár önállóan is össze is tudunk állítani egy alap menütervet. Ami azért nem rossz dolog.

Ebben a leckében kicsit lépjünk tovább a teljesen alap szintről: nézzük meg, mi az még, amire nem árt figyelni, amikor a szénhidrátok felszívódásával sakkozunk - és amiről jóval kevesebb szó esik általában, mint hogy mi melyik kupacba sorolandó...

Tovább

Ez az oldal át lett költöztetve, ide.

Tovább

Bara IR Nyelviskolája - 3. lecke - Tőmondatok

Avagy szerkesszünk alapvető IR menüt...

Az IR Nyelviskola előző két leckéjében megismerkedtünk az alapszabályokkal és a “szókinccsel”: tudjuk már, hogy mikorra kell időzíteni az étkezéseinket, és hogy azoknak milyen típusú szénhidrátot kell tartalmaznia. Tudjuk azt is, hogy bár az IR étrend fókuszában a szénhidrátok ütemezése áll, nem szabad megfeledkezni a kiegyensúlyozott étrend többi szereplőjéról (fehérjékről, zsírokról, vitaminokról, folyadékról... ) sem.

 

Tovább

Ez az oldal át lett költöztetve, ide.

untitled_picture_3.png

A kép a nestle-family.com egyik cikkéből származik: https://www.nestle-family.com/nidofortified/en/balanced-eating/

PoCakOS Napló - 5. rész

Félidő!

Az utóbbi hetek forgatagában kicsit elmaradtam a beszámolókkal: idő közben átvészeltük a nagy nyári melegeket - közben nagyon örültem, hogy ezúttal nem a legnagyobb pocakkal kaptam ki a 35 fokokat - és a nyári szünetet. Volt családilag szabadságra menés, nagyobb nyaralás helyett több kis kirándulással, programmal - ettünk lángost a Balatonon (igen, én is), néztünk pandamacit a bécsi állatkertben (ahol meglepetésemre simán akadt nekem való ebéd) - valahogy életszerűbbnek tűnt az aktuális helyzet és időjárás fényében alakítani a terveket, mint szállást foglalni valahol és koppanni, ha épp esik, vagy nem vagyunk jól… Ez így most nagyon jól működött.

 

Tovább

Ez az oldal át lett költöztetve, ide.